Pagina Kop Page Title

Vergoeding

Door een subsidie van Zorginsituut Nederland voor anonieme e-mental health, kunnen wij mensen helpen die alleen anoniem hulp willen bij hun gokprobleem. Je deelname gaat buiten je huisarts en zorgverzekering om. Het kost je geen geld. Doel is dat mensen eerder hulp zoeken, omdat de drempel lager is.

Via zorgverzekering
Behandelingen bij gokverslaving zijn opgenomen in de basisverzekering. Je eigen risico bij je zorgverzekering kan wel voor kosten zorgen. Wil je online hulp met beeldbelgesprekken en is anonimiteit geen noodzaak voor je? Ga naar je huisarts en vraag een verwijsbrief. Daarna kun je het aanmeldformulier invullen. Binnen een week nemen we contact met je op om een afspraak te maken voor een online intakegesprek.

Anoniem
Uit schaamte of angst voor je omgeving durf je misschien geen hulp te zoeken om te stoppen met gokken. Inschakelen van hulp in een vroeg stadium kan voorkomen dat klachten erger worden en tot een groter probleem leiden.

Om een lichte vorm van zorg te bieden of een opstap naar reguliere zorg, is het van belang dat er laagdrempelig aanbod beschikbaar is. De online module van Gokken onder Controle kan hierin voorzien. Omdat anonieme zorg niet kan worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraars, is er een subsidieregeling van Zorginstituut Nederland waar wij gebruik van maken. Daardoor kost deelname aan Gokken onder Controle je geen geld als je dat anoniem doet.

Online behandeling