Online behandeling

Online behandeling

Wil je stoppen met gokken of minder gokken? Gokken onder Controle is een online behandeling die je helpt om je gokgedrag te veranderen. Met deskundige hulp krijg je weer controle over het gokken.

De anonieme online training is praktisch en bedoeld om je te ondersteunen bij het veranderen van je gokgedrag. Elke stap wordt ondersteund met een opdracht. Dagelijks ben je er ongeveer 5 tot 20 minuten mee bezig. Het programma duurt 12 tot 16 weken, afhankelijk van je eigen tempo.

Jerry, 28 jaar: "Ik wist heus wel dat ik meer geld verloor dan won, maar toch lukte het me niet met gokken te stoppen. Toen ik mijn hoofd alleen nog maar rustig kreeg door te gokken, terwijl ik wist dat ik daarna alleen nog maar meer zou gaan piekeren, besloot ik hulp te zoeken. Omdat het hier anoniem kon, durfde ik het aan."

Programma

Een persoonlijk behandelaar steunt, helpt en begeleidt je. De behandelaar heeft regelmatig contact met je via een berichtenscherm en zorgt ervoor dat het programma aansluit op jouw situatie en behoefte.

Tijdens het programma gaan we aan de slag met:

 • jouw redenen om je gokgedrag te veranderen
 • in welke situaties het voor jou lastig is om niet te gokken
 • verschillende manieren om met jouw risicosituaties om te gaan
 • wat je nodig hebt om het behaalde resultaat op lange termijn vol te houden

De opdrachten zijn ondergebracht in de volgende stappen:

 • registratie
 • redenen om te veranderen
 • risicosituaties
 • doel
 • patronen doorbreken: omgaan met risico‚Äôs
 • patronen doorbreken: omgaan met drang
 • patronen doorbreken: omgaan met sociale druk
 • helpende gedachten
 • noodplan

Je doet alleen de opdrachten die zinvol zijn in jouw situatie.

Anja, 58 jaar: "Ik wilde leren met verleidingen om te gaan. Dat is gelukt. Ik heb ook wel eens dingen geprobeerd die voor mij niet werkten. Maar door de opdrachten te doen, heb ik nu een pakketje maatregelen die mij helpen om met mijn risicosituaties om te gaan."

Intensievere online hulp

Denk je dat deze lichte vorm van hulp niet genoeg voor je is of dat het niet bij je past, maar wil je wel graag online hulp? Dan kan je ook gebruik maken van een wat intensievere vorm van hulp waarbij je beeldbelcontact hebt met een behandelaar.

Brijder Online is een nieuw aanbod: de voordelen van een behandeling via internet combineren we met een persoonlijke aanpak. Via de app NiceDay ga je een periode van 10 tot 12 weken aan de slag. Hierbij heb je elke week een online sessie van 30 minuten met jouw behandelaar en tussendoor ga je via de app zelf aan de slag en krijg je feedback van jouw behandelaar. Hierdoor ga je intensief aan de slag op een flexibele manier en wanneer het jou uitkomt.

Voor deze behandeling heb je een verwijsbrief voor BasisGGZ (BGGZ) nodig van de huisarts tav Brijder Online. Deze vorm van behandeling wordt vergoed vanuit het basispakket en kan wel ten koste van je eigen risico. Voor de start maken we een online afspraak om te bespreken of dit traject voor jou de beste aanpak is.

Aanmelden

Aanmelden voor de anonieme eHealth kan door het aanmeldformulier in te vullen. Deelnemen kan anoniem, het kost je geen geld.

Ga naar aanmelden online behandeling

Heb je nog vragen over de online behandeling?

Naar het e-consult

Online behandeling