Pagina Kop Page Title

Ervaringen online hulp

Het ging niet vanzelf

Diana, 46 jaar: "Het ging niet vanzelf. Ik ben nog een paar keer teruggevallen. Mijn behandelaar bleef me steunen. Ze liet me terugkijken hoe ik die momenten kon gebruiken om het anders te gaan doen. Dat heeft me erg geholpen."

Hulp gezocht
Jerry, 28 jaar
: "Ik wist heus wel dat ik meer geld verloor dan won, maar toch lukte het me niet met gokken te stoppen. Toen ik mijn hoofd alleen nog maar rustig kreeg door te gokken, terwijl ik wist dat ik daarna alleen nog maar meer zou gaan piekeren, besloot ik hulp te zoeken. Omdat het hier anoniem kon, durfde ik het aan."

Leren omgaan met verleidingen
Anja, 58 jaar
: "Ik wilde leren met verleidingen om te gaan. Dat is gelukt. Ik heb ook wel eens dingen geprobeerd die voor mij niet werkten. Maar door de opdrachten te doen, heb ik nu een pakketje maatregelen die mij helpen om met mijn risicosituaties om te gaan."

Ik gok niet en voel me goed
Jan, 38 jaar
: "Als ik stress had, voelde ik de drang om te gaan gokken toenemen. Maar als ik dan ging gokken, voelde ik me waardeloos. Als ik nu een drukke dag op mijn werk heb, ga ik daarna een rondje hardlopen in het park. Dat helpt me van mijn drang af. En het mooiste is dat ik me vervolgens juist trots voel. Dubbele winst dus: ik gok niet en voel me goed, in plaats van wel gokken en me slecht voelen."

Meer informatie over online behandeling